Annonsørinnhold: Slik skaper du inspirerende byrom

Fargerike tulipaner og andre løkvekster preger stadig flere byrom og tettsteder over hele landet. Områder som ellers ville ha blitt sett på som kjedelige og lett å overse, blir straks mer attraktive når disse vakre blomstene får prege miljøet.

Tekst: NORGRO

Er du en anleggsgartner i en kommune, eller har du ansvaret for å gjøre det fint i parker, bed, langs veier, rundkjøringer og grønne lommer på annen måte? Da er du sikkert i full sving med å holde alt vedlike, og å plante ut årets sommerblomster til glede for både innbyggere og tilreisende. Et godt tips kan være å plante løksorter som blomstrer på forskjellige tidspunkter. Da får du et fargerikt område gjennom hele sommeren, noe som også gir mindre jobb å vedlikeholde.

La kreativiteten blomstre

Mange er tidlig ute med å lage en plan for kommende sesong, slik at de vet hva de trenger av løk, småplanter, jord, gjødsel og annet som skal til for å lykkes. Det er også stadig flere som lar seg inspirere av nye kombinasjoner av blomster for planting i parker og bed, noe som gir et fornyet uttrykk av kjente områder og skaper oppmerksomhet. Finn din egen stil, og prøv nye sorter, så bidrar du til økt interesse for grønne områder i nærområdet.

La deg inspirere!

Årets blomsterløk-katalog er nå ute, og i den finner du et bredt sortiment av blomsterløk og lekre blomsterløkblandinger fra CSW Landscaping i Nederland. Det gjør det mulig å starte planleggingen av neste års sesong allerede nå. Vi håper den inspirerer til å velge kvalitet, kombinasjoner og en fargeflora som passer inn i de områdene du har ansvar for. Og trenger du råd i planleggingen, så hjelper vi så gjerne med sortsveiledning og annet.

Ta kontakt med oss pr. telefon eller e-post, og bestill tidlig for å sikre deg det utvalget du ønsker. Vi tar opp bestillinger fortløpende, slik at du har løken i god tid før nattefrosten setter inn til høsten.

Staffan Bengtsson, salgsleder, staffan.bengtsson@norgro.no, mobil: 916 93 103

Kristin Bjørgli, salgsrådgiver, kristin.bjorgli@norgro.no, mobil: 952 79 237

Merete Hokstad, innkjøper, merete.hokstad@norgro.no, mobil: 918 26 183

 

Fun fact

Det sies at tulipanen stammer fra Tyrkia og Iran, og at den fra begynnelsen av 1700-tallet ble dyrket som både hageplante og til medisinsk bruk. Det er dermed lett å tenke seg at tulipanløk ble en populær handelsvare i Europa. Opprinnelsen til tulipanen bærer visstnok også preg av både romantikk og drama gjennom en kjærlighetshistorie fra antikkens Persia. Det fortelles om et forelsket ungt par, hvor hun blir drept av røvere og han i fortvilelse omkommer i det han rir utfor et stup. Der blodet fra den unge mannen renner ned i jorden, vokser det opp noen vakre røde blomster som ingen har sett før – de første tulipanene. Blomstene hadde en fasong som lignet på en turban og fikk det persiske ordet Toliban.