Landskapsarkitekturprisen til Landskapsfabrikken

Prisvinnere fra Landskapsfabrikken AS. Fv: Lars Danielsson, Inge Dahlman, Andreas Nypan og Mona Ranvik.

Under Norske landskapsarkitekters forenings fagdag i Moss 31. mars ble Landskapsfabrikken tildelt Landskapsarkitekturprisen for 2017.

Vinnerprosjektet er Kleivodden utsiktspunkt på Andøya. Kleivodden er et populært stopp- og utsiktpunkt. På stedet skifter havet, himmelen og lyset stadig uttrykk. Kleivodden var tidligere utskytingssted for raketter, så Landskapsfabikkens oppgave var å rydde opp, tilrettelegge for parkering og lage et attraktivt utsiktspunkt. park & anlegg tar sikte på en fyldig omtale av prosjektet i en framtidig utgave av fagbladet.
To prosjekter fikk hedrende omtale. Det er lekelandskapet i Verdensparken prosjektert av Rambøll – et prosjekt som i tillegg til lek fokuserer på kunst, miljø og frodig vegetasjon. Prosjektet er omtalt i park & anlegg 7/2016. Schandorffs plass i Oslo fikk også hedrende omtale, blant annet for universell utforming i et krevende terreng. Plassen er prosjektert av Østengen & Bergo og det opprinnelige prosjektet ble omtalt i park & anlegg 10/2011