Oransje konteinere langs Havnepromenaden

Infopunkt nr. 06 Vestbanen er godt synlig fra Rådhusplassen.
Havnepromenaden er en del av det store byutviklingsprogrammet Fjordbyen langs sjøfronten i Oslo. Arealer som tidligere var brukt til havn og transport, skal brukes til andre formål. Som svært synlige landemerker og som punkter for formidling av historie har designerne valgt å bruke oransje konteinere. Havnepromenaden er ni kilometer lang og går fra Frognerkilen i vest til Kongshavn i øst. Ettersom det fortsatt gjenstår flere utbyggingsprosjekter langs traseen, er bare deler av den ferdigstilt.
I tegningen på infopunkt 07 Akershusstranda er både Akershus festning og Oslo rådhus tydelig portrettert sammen med Krüger og Krogh. Illustrasjon: Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabíček.

I 2014 vant Bjørbekk & Lindheim landskapsarkitekter, mmw arkitekter, Halogen og GRID design konkurransen om prosjektledelse og koordineringsansvar for totalprosjektet som omfattet planlegging, prosjektering, produksjon, levering og gjennomføring fram til åpningen i juni 2015. Prosjektet innbar utvikling av et designprogram, prinsipper for ferdselsmønster og landskapsarkitektoniske grep. Et særegent innslag i prosjektet var tegneseriebildene om Krüger og Krogh, som er lagt til 1960-tallets Oslo. Langs traseen er de oransje konteinerne plassert som såkalte infopunkter nummerert fra 01 til 14, med start innerst i Frognerkilen. Konteinerne varierer i størrelse fra 10 til 40 fot.

Les mer i park & anlegg 3/2017.