Driftssikkert, allsidig og aldri noe tull!

Anleggsgartner Larmerud gikk for Hitachi ZX55U-6 minigraver

I august i fjor startet Jon Anders Larmerud nytt firma; Anleggsgartner Larmerud AS. Han har kjørt maskin siden 2001. Tidligere har han blant annet jobbet som avdelingsleder i tre år i Braathen Landskapsentreprenør, Park & Hage-seksjonen: – Der var det veldig bra, men jeg har jo alltid hatt lyst til å starte for meg selv, smiler Jon Anders.

Anleggsgartneren holder til i Ås kommune i Follo, men har allerede en kundegruppe som strekker seg fra Oslo og sør til Moss. Han har ikke angret på at han startet eget firma: – Oppdragsmengden har vært veldig god. Det går mye i dreneringsarbeid, bakkeplanering, belegningsstein og masseforflytning. Maskinen bruker jeg mer eller mindre i alle operasjoner, fra utgraving av gårdsplasser, til hjelp ved legging av belegningsstein. Anleggsgartneryrket er veldig variert, og det liker jeg godt.

Til å utføre arbeidene gikk han altså for en Hitachi ZX55U-6 minigraver. Den har en egenvekt i underkant av 5,5 tonn og har vært en svært populær modell i Norge: – Den fungerer veldig bra. Jeg synes størrelsen passer godt til oppdragene jeg holder på med. Kontra en 8-tonner blir denne billigere og gjør jo så å si samme jobben – så denne fungerer veldig bra hos meg, smiler maskineieren.

Men hvorfor ble det nettopp en Hitachi? – Jeg har kjørt Hitachi før. Utstyret fungerer jo støtt og det er aldri noe tull! Maskinene er veldig driftssikre, og ikke minst er de veldig gode på hydraulikken. Det er gode maskiner. Dessuten er førerkomforten god, påpeker maskineieren, som kjører maskinen selv. Siden han fikk levert maskinen, har han også fått et godt inntrykk av maskinmodellen; – Hitachi ZX55U-6 minigraver har god rekkevidde. Det er en sterk og stabil minigraver.

Som en ekstra trygghet har anleggsgartneren også tegnet serviceavtale på maskinen. – Jeg har veldig gode opplevelser med Nasta, spesielt med hensyn til service. Serviceavtale er en trygghet – da skal det jo bare funke – og det tror jeg det kommer til å gjøre – så det virker veldig bra, avslutter maskineieren før han fortsetter arbeidet i Ås i sin nye maskin.

Se film her.