STIGA introduserer ny, profesjonell batteriserie


I STIGA har vi hatt stor suksess de siste årene med vår 500-batteriserie. Serien bruker STIGAs egen innovative 48V batteriteknologi. Vi har nå valgt å utvide sortimentet med flere batteriserier og lanserer i år flere nyheter.

Batteridrevne hageprodukter er ikke nytt for STIGA. Vår første batteridrevne gressklipper lanserte vi i 1995, og siden den gang har satsingen på batteridrevne hageprodukter vokst. I 2019 introduserte vi vår mest banebrytende batteriserie til nå, STIGA 500-serien. I år tar vi enda ett skritt videre og introduserer tre nye batteriserier. Hver serie er rettet mot ulike typer brukere og hager.

900-serien til profesjonelle brukere

I toppsegmentet er STIGA 900-serien – utviklet for hageeksperter og profesjonelle brukere som ønsker de beste og kraftigste produktene. 900-serien har lik ytelse som de kraftigste bensindrevne hageproduktene, men det er store fordeler ved å velge batteri, som for eksempel ingen utslipp og lavt støy- og vibrasjonsnivå. I forbindelse med lanseringen av den nye profesjonelle 900-serien introduserer vi også våre nye kraftige 48V / 7,5Ah E-Power batterier. Alle gressklippere og håndholdte produkter i 900-serien anbefaler vi drevet av to 7,5Ah-batterier for maksimal kraft.

Robuste gressklippere med ekte kraft

Vår 900-serie har et utvalg av gressklippere som dekker alle behov. Serien har én Multiclip, to Combi-gressklippere samt den ekstravagante Twinclip 950 SQ AE. Vår toppmodell Twinclip er den mest teknologisk avanserte gressklipperen i STIGA-serien. Gressklipperen er utstyrt med Twinclip-kniv, en patentert kniv med dobbelt skjær som omgjør gressavklippet til næringsrik gjødsel. Det hevede klippeaggregatet øker luftstrømmen for maksimal kapasitet på oppsamleren og minimal energibruk. Takket være One Motion-systemet er det også mulig å montere oppsamleren med den ene hånden, samt justere klippehøyden og styret ved hjelp av praktiske knapper og håndtak i én bevegelse.

Gressklippere i 900-serien skiller seg ut fra de andre batteridrevne gressklipperne våre. De har to 48V 7,5Ah batterier som er koblet i serie. Effekten dobles og gir lengre arbeidstid. Alle gressklippere i 900-serien har en kraftig børsteløs motor på hele 2,2 kW.

Gressklipperne har et integrert kontrollpanel som gir informasjon om batterinivået. Du kan justere kjørehastigheten og aktivere Eco-modus. I Eco-modus blir hastigheten redusert, slik at batteriets arbeidstid forlenges. Denne funksjonen er det en fordel å bruke spesielt når gresset ikke er høyt.

Håndholdte produkter for tøffe arbeidsøkter

900-serien dekker alle behov – både gressklipping, plenpleie og annet hagearbeid. Du kan bruke samme batteri til gressklipperen og de håndholdte produktene, som alle i denne serien gir topp ytelse for lange og tøffe arbeidsøkter. Sortimentet består av ryddesag, hekksaks, løvblåser og hekksaks med forlengerskaft.

Alle produktene er laget med komponenter av høy kvalitet. De har lavt støy- og vibrasjonsnivå samt et intuitivt kontrollpanel som gjør at de er komfortable og enkle å bruke.

Inkludert i 900-serien er vår batteriryggsekk SBH 900 AE til håndholdte produkter. Den har plass til to batterier med valgfri strømstyrke. Til 900-serien er det anbefalt to E-Power 48V 7,5Ah batterier.

Med batteriryggsekken kan du fritt bevege deg rundt i hagen. Blir kraften lav, bytter du enkelt til det andre batteriet. Vekten av batteriene er fjernet fra produktet og flyttet til ryggen, og den justerbare selen fordeler batterivekten perfekt. Ryggsekken er designet for bruk av alle STIGA E-Power-batterier, slik at produkter i 500- og 700-serien også kan kobles på ved hjelp av en adapter.

E-Power 48V: STIGA tar batteriets ytelse til nye høyder

STIGA 900-serien bruker samme type batterier som allerede er kjent fra den populære 500-serien – STIGA E-Power 48V batterier. Det som gjør 48V-produktene så smarte og tilpasningsdyktige, er batteriet og produktets evne til å gjenkjenne hverandre og dele data. STIGA E-Power gir kraftigere batterieffekt, utvidet arbeidstid og sterk ytelse.

For å sikre at STIGA E-Power 48V batterier er i stand til å drive STIGA gressklippere og håndholdte produkter i mange år fremover har vi testet dem under realistiske forhold. Bransjestandardtesten er begrenset til 300 ladinger ved 20 % av den faktiske bruksstrømmen. Disse tallene gir ikke det fulle bildet av batteriets helsetilstand. STIGAs ingeniører har derfor utviklet en mer krevende testmetode, som viser at batteriene våre fortsatt fungerer effektivt etter 600 ladinger. Det tilsvarer at en bruker tømmer batteriet og lader det opp to ganger i uken i mer enn seks år.

Se også vår 500- og 700-batteriserie utviklet for erfarne hageeiere som prioriterer hagearbeid, og som ønsker robuste produkter med flere funksjoner. https://www.stiga.com/no/48v-batteri-produkter-experience