The Plus har grønt tak med Glasopor skumglass


Illustrasjon: BIG – Bjarke Ingels Group

Glasopor gleder seg til å se det ferdige taket på Vestres nyanlegg på Magnor. Den offisielle åpningen er 3. juni, og fra 24. juli vil verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk bli tatt i bruk og være åpen for alle. Glasopor er en av mange leverandører til Vestres byggeprosjekt The Plus, og skumglasset fra firmaet er en viktig ingrediens i utformingen av det grønne taket.

Møbelfabrikken The Plus er designet av det danske arkitektkontoret Bjarke Ingels Group (BIG). Det har gjort seg bemerket internasjonalt ved å stå bak prosjekter som Googles hovedkvarter i California og Amager Bakke i København, verdens reneste søppelforbrenningsanlegg med en kunstig skibakke på taket. Vestre har også hatt internasjonal suksess, blant annet med leveranse av utemøbler til Times Square i New York. Bygget på Magnor har spektakulær arkitektur, noe som har ført til bred internasjonal pressedekning. Allerede i løpet av få uker etter lanseringen av konseptet fikk det omtale i mer enn 30 land.

I overkant av 400 kubikkmeter Glasopor skumglass er brukt til å forme dekket og danne et drenerende lag under vegetasjonen på taket. Når vegetasjonen er godt etablert, vil den bidra til økt isolasjon og energieffektivitet i bygget. Glasopor ble valgt på bakgrunn av BREEAM Outstanding-krav og et unikt takdesign med krav til lav vekt på fyllmassen.

Les mer om The Plus og Glasopor i artikkelen «Glasopor pluss The Plus er likt grønt tak».