Skatepark ved Nordby skole – nytt aktivitetsanlegg for rullende


Betongpark har ambisjoner om å ferdigstille den nye skateparken i løpet av uke 33.

I juli og august har Betongpark arbeidet med å anlegge en liten skatepark ved Nordby barne- og ungdomsskole i Ås kommune. Barna gleder seg til at rulleanlegget står klart omtrent når skolen begynner etter sommerferien.

Tekst og foto: Ole Billing Hansen

Etter initiativ fra en foreldregruppe, som har etablert en skateklubb og stått på for å finansiere tilbudet for rullende barn og unge, kommer det et etterlengtet tilbud i denne delen av Follo-kommunen.

Mirza Alic leder arbeidet med skateparken og ser fram til å teste den på rollerblades.

Byggeleder Mirza Alic hos Betongpark bor selv i Ås kommune. Han synes det er morsomt at skatemiljøet i Nordby og Vinterbro/Sjøskogen-området er blitt så stort at de har klart å oppnå støtte til å bygge parken. Alic forteller at nesten alle som jobber i Betongpark har en fortid eller fortsatt er aktive innen snøbrettkjøring og/eller skating. De gleder seg alltid til å prøve nye skateanlegg, og de legger stor innsats i å få anleggene som attraktive og gode som mulig. Selv har han rollerblades liggende klare til bruk i bilen.

Som park & anlegg omtalte i utgave 6/2022, åpnet Fosseparken i Hønefoss rett før sankthans. Også denne er bygd av Betongpark. Dessuten står firmaet bak landets hittil største skatepark på Jordal i Oslo – et prosjekt som også blir fullført i år. I 2021 bygde Betongpark 17 skateparker ulike steder i landet, og antallet ser ut til å bli omtrent tilsvarende i år. I utgave 7/2022 ser park & anlegg nærmere på selve byggeprosessen når en skatepark blir anlagt. Utgivelsesdato er 9. september.