Det nødvendige, urbane vannet


Den 4. april inviterer Malmö by i samarbeid med Movium og Helsingborg by til dagsseminar. «Stan är full av vatten!» Årets «Publika parker och stadsrum» har temaet vann i bymiljøer:

– I år handler konferansen om vann i alle dets former. Vann er både skremmende, nødvendig og fantastisk i urbane miljøer. Vi må ta vare på vannets potensial i byenes framtoning og samtidig forberede byene våre i en tid med klimaforandringer. I denne konferansen får vi inspirasjon og kunnskap om vannets muligheter i ulike sammenhenger, sier konferansevert Agneta Sallhed Canneroth, som leder Stadsmiljöenheten i Malmö by.

Malmö by bidrar med to innlegg under konferansen. Landskapsarkitekt Caroline Larsson forteller om byens blå rom, mens sivilingeniør Karin Nilsson og landskapsarkitekt Magnus Svensson presenterer hvordan Malmö by forbereder seg på klimaendringene.

Konferansens mest omtalte gjest er den franske landskapsarkitekten Michel Desvigne. Han har bidratt i store byutviklingsprosjekter verden rundt. Han vil omtale utviklingen av offentlige parker og byrom langs Garonne-elva i Bordeaux, Detroit East Riverfront, Vieux-Port i Marseille og Louvres «dattermuseum» i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Øvrige forelesere:

Aldo Croci leder Villa Borromeo Visconti Litta i Italia, som er mye besøkt på grunn av sin nyrenoverte vannkunst.

Antje Stokman er landskapsarkitekt og professor ved HafenCity Universität Hamburg i Tyskland og foreleser om design med vann i urbane miljøer.

Dirk van Peijpe fra De Urbanisten i Nederland forteller om nye, flerfunksjonelle byrom med fokus på vann.

Licia Soldavini og Sam Carvalho fra Raumlabor Berlin skapte den eksperimentelle undervisningen om vann ved The Floating University i Berlin i 2018.

Zandra Nordin er tidigere bygartner og presenterer Älvbrinken og Vattentorget i Skellefteå.

Mer om seminaret.