En representasjonspark preget av larvikitt og grønt


Hovedkontoret til Lundhs i Larvik har fått sin representasjonspark. Bygningens fasade er kledd med larvikittplater av Lundhs Blue®. De har fem ulike overflatebehandlinger; grovhogd, børstet matt, flammet, water jet (høyttrykk vann) og polert.

Larvikittprodusenten Lundhs flyttet inn i nytt administrasjonsbygg ved Larvik havn i august i fjor. Bygningens fasader er selvsagt kledd med bearbeidet larvikitt, og uteanlegget demonstrerer ulike produkter av larvikitt brukt som plater i gangstier, som trappetrinn, som renner og kantstein, ja til og med som utekjøkkenbenk og slukrist. Anlegget, som er tegnet av Dronninga landskap, er dessuten rikelig forsynt med planter.

– Den nye bygningen ligger i overgangssonen mellom boligbebyggelse og lager- og industribygningene på havna, sier salgssjef Jørn Østby i Lundhs. – I tillegg til at vi ønsket oss en flott representasjonspark, ville vi gjerne gi beboerne i området et vakkert grøntområde. Vi har fått anlagt en tursti som en ytre del av parken. Den er mye brukt av befolkningen til rusleturer i nærområdet.

Les mer om representasjonsparken i park & anlegg 5/2019, som kommer 31. mai.

Den offentlige gangveien langs parken har grusdekke og beplantning på sidene bestående av blant annet gulrørgras (Fargesia murieliae), daglilje (Hemerocallis) og en småbladet kultivar av bergeføy (Hedera helix).