Gjennestad-elever til topps i skole-NM

De seks lagene fra Lena/Valle, Gjennestad, Hvam, Mære, Kalnes og Buskerud vgs skulle bygge identiske anlegg og konkurrerte side om side.

Torsdag 11. april var det Østfold fylkeskommunes tur til å arrangere skole-NM i yrkesfag. Anleggsgartnerelever fra de seks videregående skolene Buskerud vgs, Gjennestad vgs, Hvam vgs, Kalnes vgs, Lena/Valle vgs og Mære vgs konkurrerte om NM-tittelen på Kalnes.
Klassene hadde i god tid før arrangementet fått utdelt oppgaven som skulle utføres. Selve byggingen av anlegget skulle gjennomføres på seks timer.


I kategorien Anleggsgartner var det Gjennestad vgs. ved Johanne Elida Kalager og Arne Hangerhagen som mottok gullmedaljer og pokal. På annenplass kom Mære vgs representert ved Morten Marthinsen og Endre Friheim, mens Lena/Valle vgs ved Henrik Strømsjordet og Maren Andresen Røstadstuen kom på tredjeplass.

Det var Johanne Elida Kalager og Arne Hangerhagen fra Gjennestad vgs som halte seieren i land i en svært jevn konkurranse. Dommerne, anleggsgartnermester Tore Rafoss og anleggsgartner Jon Fuglevik, fulgte nøye med under hele konkurransen, som varte fra kl. 0800 til 1400. De var imponerte over elevenes innsats.

– Det er alltid noen detaljer å henge seg opp i når en skal bedømme et slikt arbeid, sa de.

– Det gjelder for elevarbeider, like mye som det gjelder anlegg vi selv utfører. Men hovedinntrykket er bra, og innsatsen er det ingenting å si på.


Hvert lag skulle bygge samme anlegg ut ifra utdelte tegninger. Her er resultatet til Gjennestad videregående skole.

En spent heiagjeng bestående i hovedsak av lærere, medelever og sponsorer fulgte konkurransen gjennom vær som vekslet fra strålende sol til heftige snøbyger.

– Like viktig som selve konkurransen, er forberedelsene i anleggsgartnerklassen, var lærerne enige om.