RYTMEN – en lek mellom tyngde og svevende effekter


Fra 20. til 23. juni arrangerte Haveselskabet i Danmark Cph Garden 2019. Til den store hagefesten var det etablert åtte utstillingshager. En av disse var RYTMEN – en hage som skilte seg ut. Designerne Jesper Friis og Christian Kielberg står bak virksomheten Concept Gardens i Roskilde.

De uttaler om utstillingshagen: – Hagen skal gi den som ser, følelsen av å bevege seg gjennom miljøet i en rytme av sprang over store tråkksteiner, helt opp til podiet, hvor utsikten er åpen og lett.

Akkurat som naturen er uframkommelig og aldri enkel, er ikke RYTMEN skapt for letthetens skyld. Naturen byr på store opplevelser og vakre scener, dersom man tar reisen gjennom det vanskelige terrenget.

RYTMEN er bygd opp omkring en lek mellom tyngde og svevende effekter. Turen omkring i hagen byr på nye og spennende vinkler som forteller hver sin historie. Nysgjerrighet er et viktig element i utformingen av en hage: Det er spenningen ved å vandre gjennom uterommet som motiverer oss til å bruke det.

-Vi elsker RYTMENs format og vilkårlighet, blandet med de stramme linjene og det åpne rommet, slik som skogen byr på nye syn fra alle vinkler.

Hagen ble anlagt i samarbeid med anleggsgartnerfirmaet Landskab & Brolægning. Den mottok bronsemedalje under årets Cph Garden.