Tilbyr anleggsbransjen å teste fossilfrie maskiner og utstyrspakker


Prosjektleder Gabriel Wergeland Krog i Østfold fylkeskommune.

– Målet med prosjektet er å senke terskelen for å ta i bruk fossilfrie maskiner i kommuner, fylkeskommuner samt bedrifter som har oppdrag for disse, sier prosjektleder Gabriel Wergeland Krog i Østfold fylkeskommune.

– Ved å la brukerne prøve maskiner og redskaper gratis i en to- til fireukersperiode, håper vi at enda flere vil erfare fordelene og dermed investerer i slikt utstyr.

Ett av tilbudene fra prosjektet, som omfatter de tre Viken-fylkene Østfold, Akershus og Buskerud, samt Oslo, Vestfold og Telemark, bør være av stor interesse for anleggsgartnere, nemlig de såkalte gartnerpakkene.

De fire utstyrspakkene består av batteridrevne redskaper til anleggsgartnervirksomhet fra henholdsvis Husqvarna, Stihl, Makita og nykommeren EGO Power +.

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på disse utstyrspakkene beregnet på anleggsgartnere, sier Wergeland Krog.

– Særlig det at de stillegående redskapene kan brukes på tider og steder hvor det ikke er aktuelt å bruke støyende, bensindrevet utstyr. For brukerne er det en stor fordel å slippe eksos, og uerfarne sommerhjelper slipper instruksjon om hvordan bensinmotorer fungerer. En batteripakke plassert på ryggen gir dessuten brukerne ergonomiske fordeler.

Les hele intervjuet med prosjektlederen i park & anlegg 6/2019, som kommer 28. juni.