Årets nykommere kåret i Essen


Foto: Tove Ladstein

Årets IPM Essen 2017 er i gang.  Den er blant verdens største innkjøpsmesser for blomster og planter.  Messen er også en viktig møteplass for den grønne sektor.

IPM kårer hvert år nyheter innen ulike klasser, og for norske hageeiere og parkforvaltere er to av vinnerne av «IPM Innovation 2017» interessante:

Foto: IPM Essen 2017

En dvergform av gran – Picea abies ‘Little Santa’ – fra Baumschule Artmeyer er først og fremst tenkt som et kompakt juletre, men den kan også plantes på balkong eller ute i hagen.

Foto: IPM Essen 2017

Julerose (Helleborus cvv.) har vært en moteplante i noen år nå. Juryen kåret Helleborus Gold Collection® Ice N‘Roses® (Helleborus x glandorfii) fra Heuger Gartenbaubetriebe som den beste nyheten i sin klasse for 2017.

Plantene i denne krysningsserien er robuste, har tidlig blomstring og store blomster i et fargespekter fra hvitt til rødlilla.

Mange besøkende. I 2016 hadde messen nesten 60 000 besøkende, med om lag 1600 utstillere fra 49 ulike land. Messen dekker hele verdikjeden av planter, inkludert produksjon, teknologi, bruksmåter og omsetning. Her er det mange nyheter for produsenter og dem som selger planter. Messen åpnet 24. januar og varer frem til 27. januar 2017. Les om kåringene her.

Foto: Tove Ladstein
Foto: Tove Ladstein