Avansert traktordumper tilpasset last og fart

Tor 20T60 er en ny dumperhenger utviklet og produsert i Norge for norske forhold. Foto: Karstein Brøndbo, Felleskjøpet

Norwegian Trailer Systems lanserer Tor 20T60, det nye flaggskipet i serien dumperhengere for traktor, skriver Felleskjøpet i en pressemelding etter lanseringen i forrige uke. Med 20 tonn nyttelast og maksimal hastighet på 60 km/t er dette en avansert traktordumper.

Hengeren er utviklet for å sette en ny standard for bruken av moderne traktorer til massetransport, og lanseringen er den tredje i rekken av Tor-tilhengere. Tor 20T60 er det nye flaggskipet i serien av dumpertilhengere for traktor fra den nye norske leverandøren Norwegian Trailer Systems. Navnet indikerer at hengeren er designet for 20 tonn nyttelast og en hastighet på 60 km/t. Selskapet har utviklet Tor-hengere med en visjon om å løfte standarden på traktorbasert transport. Dette gjelder sikkerhet, kapasiteter, økonomi og arbeidsmiljø.

Norwegian Trailer Systems har sin produksjon i Verdal Industripark, som har et sterkt fagmiljø innen effektiv industriell produksjon. Foto: NTS

Utviklet og produsert for norske forhold

Den første prototypen av Tor 15T50 ble lansert på Bedre Landbruk høsten 2019. Lillebroren 12T40 ble lansert i 2020. Tor-serien er den eneste dumperhengeren for traktor på markedet med sentralramme og frontmontert tippsylinder. Dette gir høy vridingsstabilitet og god fordeling av styrke og vekt. All utvikling og produksjon foregår i Norge. Selskapet flyttet nettopp produksjonen inn i nye lokaler i Verdal Industripark. Produktutvikling og produksjon ligger vegg i vegg i et sterkt fagmiljø innen effektiv industriell produksjon.

Avansert traktordumper

Dagens moderne traktorer er kraftpakker av styrke, teknologi og hastighet. De er svært godt egnet for å ta flere oppgaver innen profesjonell massetransport. Tor 20T60 er utstyrt med hydraulisk fjæring, noe som gir riktig akseltrykkfordeling og dermed best mulig flyteevne på underlaget. Jevnt akseltrykk ruller lettest og gir derfor best framkommelighet i terreng. Hengeren har løft- og styrbare aksler med flere valgmuligheter for styresystem i grunnspesifikasjonen (manuell styring, tvangsstyring o.l.). Andre nyttige funksjoner er traction help, eller tidsbegrenset akselløft til bruk ved bakkestart, samt hydraulisk fjæret drag, regulerbar fjærkraft og kjørehøyde.

Solide eiere – ny produksjon i Norge

For å møte kundens økende krav til kvalitet og service er det en stor fordel å ha både design, produksjon og service i Norge. Bak selskapet Norwegian Trailer Systems ligger flere hundre års industrierfaring fra blant annet lastebilhengere, landbruksutstyr og forsvarsmateriell. Det gir selskapet en flying start med tilgang på kompetanse, erfaring og underleverandører. Produksjonsteamet blir ledet av nøkkelpersoner med erfaring fra bl.a. TN. Vangs Mekaniske Verksted og Kværner.

Felleskjøpet har eksklusiv avtale som forhandler av Tor-hengere i Norge.