«En midtsommernattsdrøm» ble beste utstillingshage

Fra 20. til 23. juni arrangerte Haveselskabet i Danmark Cph Garden 2019. Til den store hagefesten var det etablert åtte utstillingshager. «Skærsommernatsdrøm» mottok gullmedalje og ble kåret som vinner blant de åtte hagene. Hagen er inspirert av William Shakespeares «A Midsummer Night’s Dream»: Are you sure that we are awake? It seems to me that, yet we sleep, we dream.

Hagen er designet av Lise Bollhorn og Erik Dal som driver Damholmgaard Stauder: – En hage skal være magisk, og alle hager uansett størrelse kan få en antydning av eventyr. Derfor er skogen hvor skogfeene bor i Shakespeares «En midtsommernattsdrøm» vår visjon for utstillingshagen. Et lite paradis hvor det som er viktigst, er velferd og trivsel. Et lite sted hvor hverdagens støy, stress og larm forsvinner, og drømmer blir til virkelighet. Velferd og trivsel for mennesker, dyr og naturen – og for skogfeer selvfølgelig.

Designerne tar høyde for at somrene blir varmere i framtiden. Derfor ville de skape svalende oppholdssteder, men slik at hagen også kan avhjelpe ved episoder med skybrudd. – Vi vil gjerne inspirere til langt større biodiversitet på alle kvadratmetere i alle hager – og til at man slipper løs fantasien. Kan hende man til og med slår seg sammen med naboen om å plante en liten skog i bakhagen? Utstillingshagen er derfor et forslag til hvordan man kan skape «designet» natur.

Hagen ble anlagt av anleggsgartnerfirmaet Grøn Vækst A/S og var sponset av Pindstrup, som leverte vekstmedium, og Morsø, som produserer peiser og ovner til utebruk.

Tekst: Designerne