En utsmykket rundkjøring gjenspeiler Rondane


Rundkjøringen er for tiden preget av vinter, men om et par måneder vil den særpregede installasjonen av Otta-skifer igjen synliggjøre stedets naturressurser. Foto: Eva Kleffelgård

Et godt samarbeid på tvers av bransjer har gitt småbyen Otta en særpreget installasjon som vekker nysgjerrighet og inviterer forbipasserende til en stans for å handle og beundre lokalt håndverk basert på stedets egne ressurser.

Gartner og hagedesigner Eva Kleffelgård skriver i park & anlegg 2/2021 om utsmykningen av Ottas foreløpig eneste rundkjøring.

Rondane i miniatyr ble løftet på plass i rundkjøringen i fjor høst. Den gjengir noen av de kjente formasjonene i fjellmassivet. Foto: Eva Kleffelgård

«Rundkjøringen har vært mye omtalt og en gjenganger i debatten om hva som kan gjøres for at Otta skal vise seg fra sin beste side. Å få reisende til å stoppe opp og bruke de lokale butikkene og serveringsstedene er en evig kamp på små steder som dette.»

Kleffelgård forteller at prosjektet valgte å satse på lokale ressurser både når det gjelder materialvalg og fagfolk: «Finnes det gode løsninger i nærområdet, vil det være bærekraftig på flere måter å bruke disse! Lokalt næringsliv får vist seg fram og kan presentere unike løsninger med stedlige materialer. Etter noen runder med Statens vegvesen fikk Sel kommune godkjent plan for installasjon og belysning, og finansiering av prosjektet kom på plass. Både midler fra Statens vegvesen og ekstraordinære investeringsmidler ligger bak gjennomføringen.»

Les hele historien om utsmykningsprosjektet i kommende utgave av fagbladet, som utgis 26. februar.