Fra i dag endrer Steen & Lund navn til Agaia

Steen & Lunds kjøretøyer er ofte å se i Frognerparken, ettersom firmaet har skjøtselskontrakt for stedet. Etter hvert får bilene Agaia-logo. Foto: Ole Billing Hansen

I løpet av selskapets 40 år lange historie har Steen & Lund utviklet seg til å bli Norges ledende innen vedlikehold og utvikling av uterom, heter det i en pressemelding fra firmaet. Nå ser de framover med nytt navn, ny logo og nye visjoner.

I meldingen heter det at Agaia er et helt nytt navn, uten konkret betydning, men det er inspirert av Gaia, som betyr jord eller land, men også navnet til jordas gudinne. A-en er hentet fra anthropos, som betyr menneske. Til sammen skal navnet Agaia motivere og assosiere selskapets fokus på menneske og miljø.

Adm. dir. Petter A. Vistnes

– De siste årene har vi hatt en veldig positiv utvikling i antall oppdrag og hvordan vi løser dem for kundene våre på en mer og mer bærekraftig måte. Under navnet Agaia vil vi ta enda større ansvar og sette en ny standard for utvikling og vedlikehold av uterom, sier administrerende direktør Petter A. Vistnes.

Videre i meldingen skriver Agaia om satsingen på levende, vakre og varige uterom: «Framover skal vi fylle Agaia med positive verdier fra alt vi gjør og skaper sammen med våre samarbeidspartnere. Vi tar utfordringene bransjen har, på alvor og ønsker å bidra til å sette standarden for en bærekraftig framtid.»

Navneendringen gjelder fra i dag. Agaia har mer enn 300 medarbeidere, omsatte i 2020 for over 530 millioner kroner og gjennomfører hundrevis av prosjekter årlig. Agaia utfører prosjekter av alle størrelser for det private, offentlige og næringslivet. Blant de største prosjektene er Regjeringskvartalet og Frognerparken. Selskapet har hovedkontor i Lier og kontorer i Oslo, Drammen, Fornebu, Geilo og Sandefjord. Selskapet eierstruktur vil være som før.