Hagemessen 2022


Norsk Gartnerforbund hadde engasjert medlemmer i form av planteskoler og gartnerier til en fargerik presentasjon av norskproduserte planter.

Etter to år uten hagemesse i Lillestrøm, inviterte NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse) til årets begivenhet for hageinteresserte 22. til 24. april. Mange fant veien til fagmessen og hadde anledning til å besøke om lag 200 utstillere.

Tekst og foto: Ole Billing Hansen

Det var som vanlig et stort spekter av varer å få kjøpt, både til hagearbeid og til opphold og servering på terrassen. Mange fylte handlevognen med planter og redskaper, ble inspirert og gjorde avtale om møbler, utegrill eller steinprodukter. Også i år hadde NAML Region øst bygd en «inspirasjonshage» på to dager med god hjelp av anleggsgartnerelever. Hvorvidt årets hage ga den helt store inspirasjonen til å tenke nytt innhold i hagen, kan nok diskuteres. Plasseringen i hallen var ikke den beste, og belysningen var noe mangelfull.

NAMLs inspirasjonshage var omfangsrik, men inspirasjonen for potensielle kunder av medlemsbedriftene kunne nok ha vært større.

På 300 kvadratmeter hadde Norsk Gartnerforbund og samarbeidspartnere bygd opp en atskillig mer fargerik utstilling hvor det ypperste av norskproduserte planter ble presentert. Gartnerforbundet stilte med fagfolk som kunne gi informasjon om produktene. På dette viset fikk de besøkende et godt inntrykk av mengden og bredden i norsk produksjon av planter for privathagene. Mot slutten av messen fikk publikum anledning til å kjøpe plantene på utstillingen. I noen tilfeller ble det budrunde om varene, og salget og auksjonen ga bra resultat. Overskuddet går til organisasjoner som arbeider med dagsaktuelle utfordringer for flyktninger.