Have & Landskab 2019: Innovasjonspris og verdensnyheter med eksportpotensial


Hele den grønne bransjen samles i Slagelse til fagutstillingen Have & Landskab den 28. til 30. august.

Her vil Maskinleverandørernes Innovationspris bli utdelt for annen gang i historien. De besøkende kan se fram til å stifte bekjentskap med hele ti verdensnyheter, ti danmarksnyheter og fire firmanyheter. Disse kjemper om tre plasser på podiet.

Bransjedirektør Klaus Nissen i Maskinleverandørerne er imponert over medlemsvirksomhetenes oppfinnsomhet og foretaksomhet, som han mener vil kunne gi gjenklang internasjonalt:

– De besøkende på Have & Landskab vil oppleve en imponerende rekke innovative maskiner og redskaper. Flere av disse har et klart eksportpotensial. De danske produsentene er svært gode til selv å videreutvikle alt fra selvkjørende enheter til de redskapene du kobler på, eksempelvis innen ugras- og feieteknologi, sier Klaus Nissen, som sitter i ekspertjuryen som tildeler årets innovasjonspris.

Siden forrige fagutstilling for to år siden har innovasjonen særlig funnet sted innen batteridrift og reduserte utslipp fra fossildrevne motorer:

– På forrige H&L var det noen få maskiner som fokuserte på eldrift og emisjonsteknologi, men denne gangen ser vi det overalt, også når det gjelder redskaper.

Klaus Nissen understreker dessuten at de første spede skritt er overstått. Nå kan kundene trygt begynne å investere i annet enn golfbiler, når det gjelder eldrift av maskiner.

– Vi har nådd langt, og de forskjellige teknologiene er så gjennomprøvde nå at man ikke behøver å være bekymret. Og vi begynner å ha en del å velge mellom når det gjelder grasslåmaskiner, men også innen kategorier som redskapsbærere og gravemaskiner, som nå kan kjøre hele dagen på én oppladning, sier bransjedirektøren.

Utstillerne har gjort det enkelt å finne nyheter blant utstillerne. I likhet med H&L i 2017 er nyhetene skiltet med egne symboler i form av muttere. Alle innovative maskiner og løsninger samt produsentenes navn er presentert på nettsiden.