Historisk gull til norske anleggsgartnere


Nils og Kjetil sammen med trener Ragna Berg fra SOA og ekspert og dommer Patryk Chesy fra SOA og Skaaret landskap AS.

Lørdag vant anleggsgartnerne Nils Karjetta og Kjetil Sigurd Marius Schwoch gullmedalje under EuroSkills i Budapest.

De vel 130 nordmennene som hadde tatt turen til Yrkes-EM i Budapest fikk oppleve en magisk lørdagskveld på tampen av september. Til stor glede fra anleggsgartnerne uttalte dagens konferansier:

– My personal favourite skill is landcape Gardening, skriver Line Stenbrenden i en stemningsrapport etter konkurransen i Ungarn.

-Taket formelig løftet seg i Hungexpo arena i Budapest da kveldens verter åpnet prisutdelingen med å kunngjøre at vinnerne innen anleggsgartnerfaget var Nils Karjetta og Kjetil Sigurd Marius Schwoch fra Norge. Med 759 poeng av maksimalt 800 poeng ble de også kåret til Best of Nation.

Nils Karjetta (lærling hos Aakerholt, Steen & Lund AS) og Kjetil Schwoch (lærling hos Strandman AS) kvalifiserte seg til å representere Norge og anleggsgartnerfaget under Yrkes-EM (Euroskills 2018) etter en uttakskonkurranse i mars. I tillegg til flere samlinger med WorldSkills Norge har de brukt masse tid på egentrening på det flotte anlegget ved Gjennestad videregående skole. «I tillegg til å trene på det faglige har deltagerne de siste månedene virkelig fått kjenne på hva som kreves av motivasjon, samarbeid, tempo og effektivitet, ikke minst under konkurransen. I løpet av tre dager skulle deltagerne utforme en takterrasse, komplett med vegetasjon, vann, belegg, gabionbenk, fuglehus og insekthotell. Det ble noen utrolig intensive og nervepirrende dager fra start til slutt!», skriver Stenbrenden.

Kjetil og Nils er flotte ambassadører for faget. Park & anlegg gratulerer med flott innsats og den vel fortjente gullmedaljen under Yrkes-EM!

Se fyldigere omtale i park & anlegg 9/2018.