Kadettangen – Sandvikas nye perle


Kadettangen i Sandvika ligger nær sentrum og er blitt et populært sted for aktivitet og rekreasjon for folk i alle aldre. Foto: Tove Lauluten

I den nye strandparken er det opplevelser for enhver, enten det er som arena for konserter og festivaler, lek, fart og spenning, eller et sted for fred og ro, vandring, naturopplevelser og utsikt.

I forbindelse med utbygging av E16 Sandvika – Vøyen i Bærum ble store mengder kortreiste steinmasser tilgjengelig. Disse ble brukt i prosjektet på Kadettangen, som er bygd på en utfylling med om lag 500.000 kubikkmeter stein, noe som har gitt ca. 17 dekar ny landskapspark.

Landskapsarkitekt MNLA Daniel Ewald hos bar bakke landskapsarkitekter omtaler prosjektet i park & anlegg 5/2020: «Sommeren 2017 ble en mindre del av parken åpnet for publikum, med tilgang til badestrender, regattatribune og gressarealer for soling. Den siste etappen i prosjektet ble ferdigstilt til sommeren 2018 og omfattet en romslig landskapspark med slyngende stier, en grønn og frodig byakse som forbinder parken med byens sentrum, en strandpaviljong med kiosk og publikumstoaletter, ulike arealer for lek og spill, universelt tilgjengelige badearealer, dusjpunkter, varierte soner for opphold og et ti meter høyt stupetårn.»

Les mer om prosjektet i kommende utgave av fagbladet, som kommer 29. mai.