Kobe Utemiljø tilbyr utemøbler etter skreddersøm

Bakgården i Fredrikstad har fått benker samt runde og firkantete plantekasser fra Kobe Utemiljø. Uteromsmøblene er designet og utviklet i samarbeid med Link Arkitektur, som holder til på stedet. Foto: Kobe Utemiljø

Kobe Utemiljø var nykommer på Park- og Anleggsmessen i november i fjor. Bedriften er også et nytt bekjentskap blant norske produsenter av møbler til anlegg utendørs. Den har adresse Rygge, og park & anlegg er nysgjerrig på hva som motiverer gründere i et marked som er dominert av store, veletablerte firmaer, så vi la turen innom og tok en prat med Jon Østern.

Jon Østern er daglig leder i Kobe Utemiljø. Foto: Ole Billing Hansen

– Hvordan er det å konkurrere med «de store» i bransjen, undrer vi. Østern forteller at det ikke er uproblematisk, for mange kunder forholder seg til kataloger og nettsider fra firmaer med stort markedsføringsbudsjett. Og i offentlige anbud blir det også gjerne vist til katalogvare «eller liknende». I siste kategori er det mulig å få napp: – Vi leverer ofte en enklere design og kan ligge noe lavere i pris. Ettersom vi kan produsere møbler etter hvert, er det også enkelt for oss å levere reservedeler, dersom det skulle være nødvendig.

Kobe Utemiljø har hittil satset mest på å utvikle og produsere solide, fastmonterte møbler for ulike uterom. Men av og til kommer det forespørsler om andre produkter, som sykkelskur og pergolaer, eller fra restauranter som ønsker lettere, flyttbare utemøbler. Østern sier ikke nei til slike utfordringer og regner med at produktspekteret innen møbler og installasjoner vil bli utvidet over tid. Utgangspunktet er hele tiden produkter i materialene metall og tre.

Det som særpreger den nye møbelleverandøren er skreddersøm, som når de får en forespørsel om 20 spesialbygde benker til et konkret prosjekt: – Fordelen med å være liten og kunne gjøre alt her på huset, er at vi raskt kan kaste oss rundt og produsere det skreddersydde i løpet av kort tid, smiler en optimistisk møbelgründer.

Les hele reportasjen i park & anlegg 2/2022 med utgivelse 4. mars.