Kunst og uteplanter i et engelsk hagesenter


Utvalgte steinbedsplanter blir voktet av afrikanske rovdyr utformet av metallplater.

Å besøke et hagesenter kan være opplevelsesrikt og inspirere kundene til å komme igjen – uansett alder. I Stratford Garden Centre i England valgte eierne i 2015 å kombinere informativt plantesalg med utstilte skulpturer – de fleste i gjenbrukt metall.

Tekst og foto: Ole Billing Hansen

Månedene etter påske pleier å være høysesong for norske hagesentre, men i storfylket Viken har mange blomsterbutikker og hagesentre måttet holde stengt både før og etter påske. Noen har basert seg på «klikk og hent», men det monner ikke mye i forhold til normale tilstander. Vi ser alle fram til at hagesentre og andre utsalgssteder for blomster og planter igjen kan ønske kundene velkommen med åpne dører og færre restriksjoner.

Barnevennlig handletur; ungene kan gå på jakt etter lekefigurer blant plantene.

I mellomtiden kan vi trøste oss med noen bilder fra dette engelske hagesentret, som kombinerer utstilling av kunst med salg av planter og andre hagesenterartikler. Her er noe å la seg underholde av for både voksne og barn; «well worth a visit», som egenreklamen sier. Mange av skulpturene var til salgs, men en måtte grave ganske dypt i lommeboka for å ta med seg en av de store representantene for Afrikas dyreliv hjem til egen hage.