Naturstein fra Jæren

Jon Løkkeberg (innfelt), Jakob Årsvoll, Jarle Borsheim og Bengt Tovslid samarbeider i Grasrota Nordstein AS. Foto: Christoffer Aasland, Bergknapp

Grasrota Nordstein AS har signert forhandleravtale med Borsheim AS. Den nye avtalen gjør Grasrota Nordstein AS til en landsdekkende forhandler av naturstein fra Borsheim AS, heter det i en pressemelding.

– Dette er en gledens dag for oss i Grasrota-konsernet, sier styreleder Jakob Årsvold. – Fra før har vi en grønn profil gjennom selskapene Grasrota AS og Bergknapp AS. Det er veldig gledelig at Grasrota Nordstein AS nå blir et grønnere selskap med fokus på bærekraft og miljø.

Fra bruddet i Hellvik har det vært produsert naturstein i en årrekke, men i 2022 vil en ny, automatisert fabrikk være på plass, og produktspekteret øker betydelig. Foto: Borsheim AS

– Grasrota-konsernets grønne fokus og deres fagkunnskap var helt avgjørende faktorer for oss når vi skulle finne en samarbeidspartner, sier Jarle Borsheim i Borsheim AS. Selskapet har produsert naturstein i bruddet i Hellvik i en årrekke, men nå satser det stort og er i gang med å bygge en ny fabrikk. Tidligere har Borsheim stort sett produsert blokker, men nå vil de produsere natursteinprodukter til komplette uteanlegg. Produksjonen er allerede satt i gang, og med den nye fabrikken vil kapasiteten øke betraktelig. Fabrikken ventes å være i drift i løpet av 2022. Da vil den være leveringsdyktig til større prosjekter.

– Vi ser fram til å videreføre de stolte tradisjonene i Norge med å produsere stein her i landet, sier Jarle Borsheim. Han legger til at med den nye produksjonen vil man nærmest skape en liten industrirevolusjon på Jæren. – Vi mener avtalen har en potensiell verdi på 100 MNOK i et femårsperspektiv, sier styreleder Årsvold i Grasrota. – Den nye produksjonen blir atskillig mer automatisert enn vi tidligere har sett her i landet. Dette gjør at vi kan tilby norskprodusert naturstein i det norske markedet til konkurransedyktige priser. Det vil også ha en betydelig positiv virkning på klimaavtrykket til naturstein i Norge, som ofte blir sendt hit fra Asia og Sør-Europa.

Daglig leder Jon Løkkeberg i Grasrota Nordstein AS er ikke mindre entusiastisk: – Kapasitetsutfordringer har preget bransjen når det gjelder kortreist stein. Det er derfor veldig gledelig at noen tør å satse stort i Norge, og vi regner med at dette faller i smak hos byggherrer over hele landet. At Borsheim AS i tillegg utnytter stein som allerede er tatt ut, men som fram til i dag ikke har egnet seg for eksport, gir oss en miljøgevinst som det er meget hyggelig å presentere i markedet.