Ny lekeplass på Grefsen skole


Lekeanlegget har kommet i stand ved et samarbeid mellom blant annet CH Prosjekt, Undervisningsbygg og Aktiv Arena, her representert ved f.v. Carl Fredrik Reinertsen, Jesper Hoel og Øyvin Vestre. De forteller at skoleledelsen, elevene og foreldrerepresentanter deltok i planleggingsprosessen.

Grefsen skole i Oslo har fått lekeplass med nyutviklet fallunderlag og en multifunksjonell lekeinstallasjon.

Tekst og foto: Ole Billing Hansen

Diskusjoner om og negativ omtale av bruk av resirkulert SBR-gummi på fotballbaner og lekeplasser har ført til at CH-Prosjekt og samarbeidspartnere i Europa har utviklet et helt nytt underlag. Det blir lagt under et topplag av gummi eller kunstgress. Skolegården på Grefsen skole i Oslo er, som et av de første anleggene i verden, oppgradert med det nye underlaget.

Underlaget er framstilt av ekspandert termoplastisk polyuretan (E-TPU) og er mer fjærende og har bedre støtabsorbsjon. Produktet er utviklet i Tyskland og er nå også lagt i noen norske barnehager og skoleanlegg, blant annet på Grefsen skole, som i tillegg har fått en helt nyutviklet multifunksjons lekeinstallasjon. Anlegget sto komplett tidligere i oktober, noe som ble markert med en åpning forrige fredag. Lekeanlegget har fått strålende mottakelse av lekelystne barn (og noen voksne). Anlegget er åpent også utenom skoletid, og det ryktes om stort besøk av barn og andre nysgjerrige gjennom hele forrige helg.

Les mer om bygging av og innhold i det nye leketilbudet på Grefsen i park & anlegg 9/2020 som gis ut 13. november.