Nye Ski stasjon er offisielt åpnet


Mange takknemlige togpassasjer var møtt fram til den offisielle åpningen, der det ble delt ut gratis is og gjærbakst.

Mandag 8. august kunne togpassasjerene ta i bruk hele den nye Ski stasjon, og i torsdag 11. august ble stasjonen offisielt åpnet, med samferdselsminister, fungerende jernbanedirektør og ordfører i Nordre Follo kommune blant talerne.

Tekst og foto: Ole Billing Hansen

Arbeidere fra Bane Nor, OHLA og Park & Anlegg marsjerte inn i samlet flokk rett før den offisielle åpningen.

Vestsiden av stasjonen åpnet for to år siden, men under arbeidet med den østre delen har mange passasjerer måttet bruke lange omveier for å ta toget. Nå har endelig de om lag 12.000 som tar toget fra eller kommer til stasjonen, enkel tilgang til sentrum. Den nye stasjonen har tre plattformer med to spor hver. Undergangen fra øst til vest er bred og godt belyst, og stasjonen har fått nytt reisetorg og stor kiosk.

På østsiden av stasjonen er det anlagt en ny park med ferdigplen, buskfelt og stauderabatter. Ett enslig eiketre har fått stå igjen som en rest etter den lille lunden med store trær som sto her tidligere.

Den nye parken er allerede tatt godt imot av innbyggerne i Ski.

Til stasjonen er det brukt 23.000 kvadratmeter med lys granitt, og det er vannbåren varme til snøsmeltingsanlegg under mesteparten. På grunn av forsinkelser i leveranser fra Kina, gjenstår fortsatt noe arbeid med en granittkant i rosa granitt, samt en vannvegg, men dette er små arbeider i forhold til de mange årene med stor innsats som ligger bak den nye stasjonen.

 

 

Under åpningen ble den store veggutsmykningen til kunstneren Tiril Schrøder avduket.

park & anlegg vil presentere flere detaljer om den nye stasjonen i kommende utgave av fagbladet.