Øver til skole-NM i anleggsgartnerfaget

Full konsentrasjon og stort engasjement blant anleggsgartnerelevene på Lena-Valle vgs. Foto: Yngvild Wennevold

Norgesmesterskapet for elever i anleggsgartnerfaget blir arrangert på Gjennestad 6. april. I løpet av februar og mars pågår konkurranser og øvinger ved mange videregående skoler for å være best mulig forberedt.

park & anlegg tar sikte på en fyldig dekning av arrangementet. Her er en forsmak på konkurransen i form av forberedelser ved Lena-Valle vgs. på Toten i Innlandet og Mandal vgs. i Agder.

Tuva Bakke (t.v.) og Vilde M. Øverland stakk knepent av med seieren i fylkesmesterskapet. Foto: Yngvild Wennevold

Fylkesmesterskap på Toten

Lena-Valle videregående skole er den eneste skolen med anleggsgartnerlinje i Innlandet. Derfor arrangerte skolen skole-uttak og fylkesmesterskap under ett. Karsten Raddatz fra Hageform AS / styreleder i Naml og Linda Louise Næss fra SOA stilte som dommere. Konkurransen var knivskarp, men Vilde M. Øverland og Tuva Bakke trakk det lengste strået. De blir dermed å se i skole-NM på Gjennestad, sammen med faglærer Yngvild Wennevold.

Debutantskole fra Agder

Jan-Ivar Bendixen ved Mandal videregående skole forteller at de i fjor høst startet den nye linjen for vg2 i anleggsgartnerfaget. Skolen har valgt å sende Sondre Schnyder og Trym Repstad som representanter til NM. De to elevene er i full gang med trening før skole-NM i anleggsgartnerfaget.

Sondre Schnyder og Trym Repstad øver for å representere Mandal vgs. under skole-NM. Foto: Jarl-Ivar Bendixen

– Vi gleder oss til å komme til Gjennestad vgs for å møte de andre skolene og bli kjent med dem, sier Bendixen. – I løpet av det første skoleåret er det mye arbeid med å etablere og utvikle undervisningen. Da er det fint å kunne søke kunnskap hos mer etablerte skoler for å se hvordan de jobber.

Også ved de andre skolene er det stort engasjement for å gjøre det best mulig under skole-NM. Oppgaven elevene skal løse, er gitt, og som kjent gjør øvelse mester. Men veien fram til deltakelse er kanskje det mest lærerike ved hele arrangementet. Publikum, utøvere og lærere kan se fram til en spennende dag på Gjennestad.