Den rusfrie Nygårdsparken skal ønske alle velkommen

Den øvre delen av Nygårdsparken i Bergen ble stengt 25. august 2014. Da hadde dette stedet siden 1960-tallet vært en av Nord-Europas største åpne rus-scener. Oppgraderingen til en grønn lunge som skal være attraktiv for folk flest, er godt i gang, men både kommunen og folk i nærområdet er redde for at stedet igjen skal utvikle seg til et samlingssted for dem med rusproblemer.

Derfor ga byrådet i midten av februar sin tilslutning til en bevilgning på 12,5 millioner kroner over to år. Pengene skal blant annet gå til en stilling som aktivitetskoordinator. På stedet skal det helst skje noe publikumsrettet hver dag. En del av jobben vil dessuten bestå i å sikre at den nybygde kiosken er i løpende drift. I den øvre delen av parken blir det stor lekeplass og en plen nær kiosken, og sitteplasser og trimapparater på den beryktede Flagghaugen, der mye av vegetasjonen nå er fjernet. Trimapparatene vil trolig bli flyttet til den nedre delen av parken etter hvert.

– Vi ønsker at barnehager, skoleklasser, ideelle organisasjoner, velforeninger og studenter skal bruke parken slik at det foregår positive aktiviteter i så stor del av dagen, uken og året som mulig, uttalte Rune Hesjedal i Bymiljøetaten til Bergens Tidende i februar.

Etter flere forsinkelser kom opprustingen av den øvre delen av Nygårdsparken i gang i september i fjor. Dammen skal bli mer tilgjengelig for folk, og ved kiosken blir det laget uteplasser og bygd et lite amfi. Anleggsgartnermester Wikholm er godt i gang med arbeidene, og håpet er at anleggsgjerdene kan bli fjernet etter fullførte arbeider en gang på forsommeren.

Kilder: Bergens Tidende 10. februar og Bergensavisen 28. februar