Treets dag 2023

I flott høstvær var det mange som benyttet anledningen til å lære mer om trær.

For tredje gang inviterte Oslotrær til Treets dag i går. Denne gangen var arrangementet lagt til Grorudparken. Treets dag («Arbor Day») blir arrangert i mange land for å spre oppmerksomhet, begeistring og kunnskap om trær. Målet er at flere kan få øynene opp for betydningen av trær.

Tekst og foto: Ole Billing Hansen

Treets dag gir det alminnelige publikum anledning til å treffe og få snakke med eksperter og tre-ambassadører. Arrangementet gir også mulighet til å bidra med treplanting. Denne gangen hadde Naturvernforbundet fått anledning til å utvide naturskogen ved en av hovedstadens siste gjenværende ravineskoger. Mange benyttet anledningen til å plante småplanter av or og edelløvskogsarter.

Flere av de frammøtte bidro med å plante små trær som en utvidelse av naturskogen i Grorudparken.

Rundt om i verden blir Arbor Day arrangert til ulike tider av året. Her i landet passer det bra med et arrangement i september, ettersom høsten er en egnet tid for planting av trær og andre grøntanleggsplanter. Publikum fikk demonstrert korrekt treplanting og prøve seg på å plante epletrær. De mest ivrige kunne også forsøke seg på treklatring under kyndig veiledning av arborister.

Treets dag i Grorudparken ble arrangert av Oslotrær i samarbeid med bydel Grorud, Bymiljøetaten og lokallaget til Naturvernforbundet. Men mange andre bidro, blant annet organisasjonene Norsk Trepleieforum, Norske anleggsgartnere – miljø- og landskapsentreprenører og FAGUS.