Den blå vernehjelmen sprer seg i sosiale medier

Den siste uken har den blå vernehjelmen dukket opp flere steder i sosiale medier. Den blå hjelmen står for å løfte håndverksbransjen. Anleggsgartnere kan nomineres i klassen Andre bransjer, og mange lærlinger er jo hyggelige og dermed kvalifisert!
Flere kjente personer har tatt på seg den blå vernehjelm for å markere sin støtte til håndverksbransjen: Blant annet Sigrid Bonde Tusvik, Markus Bailey, Espen Lervaag og Petter Pilgaard – og ikke minst statsminister Erna Solberg. Den blå hjelmen ønsker å rette søkelyset mot alle de hyggelige, dyktige fagfolkene vi har i Norge. Tall fra SSB viser at vi her i landet kommer til å mangle så mye som 90.000 fagarbeidere i framtiden. Vi trenger derfor enda flere fagfolk i Norge og vi trenger flest mulig til å støtte bransjen og framsnakke håndverksfagene.
– Den blå vernehjelmen er et symbol som handler om å sette et positivt søkelys på håndverksbransjen i Norge. Nå håper vi så mange som mulig kler sin bitmoji på Snapchat i den blå hjelmen, benytter filteret med blå hjelm, eller rett og slett tar på seg en ekte blå vernehjelm og deler i sosiale medier, sier prosjektleder Benjamin Husstad-Nedberg i Norges Hyggeligste Håndverker, som er initiativtaker bak «Den Blå Hjelmen». Norges Hyggeligste Håndverker er håndverksbransjens årlige kåring. Som bransjens positive historieforteller løfter kåringen fram de gode historiene og de dyktige håndverkerne. Nå har kåringen åpnet for nominasjoner og stemmer på hyggeligste.no!
Faksimile fra Facebook
I 2021 er det femte gang jakten på Norges Hyggeligste Håndverker blir arrangert. Kåringen er organisert på følgende måte:
Alle kan nominerer kandidater på hyggeligste.no.
Nominasjoner blir gitt med fullt navn og vises fram til den nominerte. Den som nominerer får bekreftelse på e-post, og den som blir nominert, får varsling på e-post og sms.
Den nominerte må deretter godkjenne nominasjonen.
Prosjektmedarbeidere leser gjennom nominasjonen før den blir publisert på hyggeligste.no.
Stemme på kandidater
Man kan kun stemme på godkjente kandidater som ligger ute på hyggeligste.no.
Man kan stemme flere ganger på flere nominerte, men kun én stemme per dag.
Valg av finalister og vinnere
Juryen velger ut tre finalister den 10. august i hver av følgende kategorier:
Maler
Elektriker
Rørlegger
Snekker / Tømrer
Mur og betong
Lærling
Andre bransjer
Når finalistene er valgt ut og kåringen går inn i finaleperioden, nullstilles alle tidligere stemmer. I finaleperioden fra august til september kan man kun stemme på finalekandidatene. Ved finalekåringen 18. september 2021 kårer juryen syv kategorivinnerne, og blant disse blir det til slutt kåret en hovedvinner som får den gjeve tittelen Norges Hyggeligste Håndverker.
Kriterier for å vinne
Den nominerte leverer gode tjenester, men har også det ekstra glimtet i øyet, de sosiale evnene, den gode latteren eller greier på annet vis å skape hyggelige kundeopplevelser.
Den nominerte må være en dyktig og seriøs fagperson og håndverker (eller lærling) av yrke.
Håndverkeren må jobbe i eller eie en bedrift som kan framlegge skatte- og mva.-attest ved forespørsel.
Finalister og vinnere vil bli valgt ut av juryen basert på flere faktorer:
Antall nominasjoner
Nominasjonsteksten
Antall stemmer
Intervjuer og lignende
Juryens helhetsinntrykk
Kilder: Pressemelding fra Den Blå Hjelmen 29. april og https://hyggeligste.no
I 2019 var en anleggsgartner blant vinnerne; https://hyggeligste.no/2019/nominert/Linn-Jeanett-Alexandersen-A2G-EIENDOMSDRIFT-AS/1174

 

Følg kampanjen i ulike kanaler:
web = http://www.hyggeligste.no
Facebook = http://facebook.com/norgeshyggeligste
LinkedIn = http://linkedin.com/company/norges-hyggeligste-handverker
Snapchat = n_hyggeligste
Instagram = http://instagram.com/norgeshyggeligste/
Youtube = http://youtube.com/channel/UCkEfJwB86_opT-SHjYyldMg