Prestisjepris til Gamlingen

Foto: Bad, Park og Idrett
Prisdryss til Gamlingen. Foto: Ole Billing Hansen

I konkurranse med de flotteste nye idrettsanleggene i landet gikk «nye» Gamlingen av med seieren som Årets idrettsanlegg 2018. Prisen ble delt ut under 40-årsarrangementet til organisasjonen BAD, PARK og IDRETT på Gardermoen 11. april.

Stavanger Svømmestadion på Gamlingen åpnet i 1957. Gamlingen hadde lange tradisjoner som byens eneste oppvarmede utendørsbasseng fram til 2015. I forbindelse med endring av motorvei og infrastruktur i Stavanger ble det bestemt at Gamlingen Svømmestadion skulle rives og bygges opp på et nytt sted. «Nye Gamlingen» åpnet sommeren 2017 ved Mosvangen campingplass i Stavanger.

Juryens uttaler om prisvinneren:

«Gamlingen utendørs svømmeanlegg har vært en institusjon i Stavangerregionen helt siden 1950-tallet. Etter at det opprinnelige anlegget måtte vike plass for nye veiprosjekter, tok Stavanger kommune ansvar og erstattet dette unike tilbudet for svømmemiljøet. Sommeren 2017 stod den nye Gamlingen ferdig på Mosvangen. Det er svært hyggelig at besøket fra idrett, skole og de ordinære badene har eksplodert i dette anlegget som er åpent hele året.»

Juryen berømmer anlegget for sin innbydende og gjennomtenkte arkitektur. I tillegg er det gledelig at miljøaspektet er godt forankret i hele prosessen med blant annet oppvarming fra 26 energibrønner. Gamlingen framstår som inkluderende, tilgjengelig, funksjonelt og attraktivt.