Ny sandstrand ved Fiskåvann


Velforeninger og parkvesenet har anlagt en ny sandstrand ved Fiskåvann til glede for mange. Foto: Sølvi R. Osa

På initiativ fra beboerene og velforeninger på Slettheia har parkvesenet anlagt en ny badeplass ved Fiskåvann, skriver Kristiansand kommune på sine nettsider.

– Vi er strålende fornøyd med å ha fått en badeplass og samlingsplass for oss som bor på Slettheia, sier initiativtaker Sølvi R. Osa til Kristiansand kommune.

– I helga har det vært masse folk her og badet og kost seg.

Velforeningene i området har fått tillatelse fra grunneier Ekem Carbon til å gjennomføre prosjektet.

– Parkvesenet synes det er et flott initiativ i et område som ikke har egnet badeplass med sandstrand for de minste barna, sier Terje Askildsen, nærmiljøkonsulent i parkvesenet i Kristiansand kommune. – Vi har nå støttet prosjektet med 25.000 kr, og kjørte på 70 tonn sand i forrige uke. Til neste år håper vi å bidra med bord og benker og montere en permanent grill.

Den nye sandstranda ligger i et område som er lett tilgjengelig for gående, sykler og barnevogner.

-Det finnes ingen sandstrender i umiddelbar nærhet til den nye badeplassen ved Fiskåvann. Til nå har det blitt badet fra fjellknauser i små og større tjern og vann i Vågsbygdskauen. Nå er det også lagt til rette med ei grei strand også for de minste barna. Her er det grei atkomst både for sykkel og til fots m/u barnevogn, sier Askildsen.

– Plassen er lett tilgjengelig for både beboere på Slettheia og Karuss. Parkvesenet synes dette var en grei plass, og er glade for å kunne finansiere dette prosjektet, sier Terje Askildsen til Kristiansand Kommune.