Nissan el-varebil er blitt til el-pickup med tipp


Anders Sandvold, Operations Manager i Nissan Nordic (t.v.) og Vidar Strøm, seniorrådgiver for rullende materiell i Avinor, markerer overleveringen med et håndtrykk.

Mandag 25. november inviterte bilimportøren Nissan og firmaet Lafinto i Fredrikstad til overlevering av den ombygde el-bilen.

Tekst og foto: Ole Billing Hansen

Bilen er i utgangspunktet varebilen Nissan e-NV200 der varerommet er skåret bort og erstattet med et lasteplan. Til dette bruker Lafinto et ombyggingssett fra nederlandske Veth. Pickup’en blir levert med eller uten tipp. Representantene for Nissan forteller at forespørslene stort sett gjelder modellen med tipp, som bare koster 10.000 kroner mer enn bilen uten tipp. Ombyggingen gir et prispåslag på varebilprisen på henholdsvis 120.000 og 130.000 kroner.

Modellen Lafinto har bygd med tipp, blir trolig den mest populære.

Den første bilen i sitt slag i Norge ble overlevert til Avinor denne mandagen. Bilen skal brukes på Værnes, først og fremst til interntransport, men trolig også påmontert friksjonsmålingsutstyr etter hvert. Lafinto har flere slike varebiler under ombygging. Disse vil være klare til levering i 2020. Nissan presenterte en prototype allerede under Park- og Anleggmessen i fjor. De mener at dette bør være en bil av interesse for etater og firmaer i

Pickup’en har nedfellbare karmer til tre sider.

grøntanleggsbransjen, særlig ettersom det kommer til å bli stilt strengere krav fra oppdragsgivere om fossilfri drift i norske byer.
En reportasje om ombyggingen fra varebil til pick-up kommer i park & anlegg 1/2020.