Innholdsrik aktivitetspark åpnet i Hønefoss


Etter et lite regnskyll ser den nyanlagte skatebowlen i Fossaparken glimrende ut.

Lørdag 18. juni åpnet den nye aktivitetsparken i Hønefoss sentrum – noen dager etter at Ringerike kommune overtok parken fra Betongpark AS, som har vært totalentreprenør for anlegget. Fosseparken inneholder skatebowl, rullepark, basketballbane og pumptrack. I tillegg har parken bordtennisbord, petanquebane, benker og grøntarealer.

Tekst og foto: Ole Billing Hansen

Prosjektleder Marius Johansen hos Betongpark tar imot park & anlegg et par dager før åpningen. Johansen er opptatt av at møteplasser som den i Fosseparken er viktige for å skape et godt miljø i nærområdet. Han forteller at aktivitetsanlegget har vært etterlengtet i byen: – Vi har hatt dialog med det lokale skatemiljøet om en skatepark i Hønefoss sentrum i omtrent ti år. Men det var først etter at Kryllingparken i Krødsherad åpnet i 2020 at det ble fortgang i planleggingen her.

Pumptrack-banen er bygd av en ekspert på slike baner. Omkring banen er det lagt fargerikt sedumdekke.

Skaterne i Ringerike rullebrettklubb syntes det var for ille at de måtte reise «ut på bygda» for å besøke et skateanlegg. Året etter at Kryllingparken åpnet ble det utarbeidet et underlag for en aktivitetspark i Hønefoss. Det ble diskusjon om plasseringen, men man endte opp med Fosseparken, som hadde en basketballbane, men ellers ikke så mye å tilby av aktivitet.

Betongpark AS har den fordelen at firmaet består av skatere med bred kompetanse innen grunnarbeider og betong. Eierne og det store flertallet i den internasjonale gjengen som bygger anleggene, har rullebrettaktiviteter som sin fritidsinteresse. De bygger anlegg som de selv ønsker å bruke. Pumptrack-banen i Fosseparken er dessuten designet av en av verdens beste byggere av den typen baner.

I Hønefoss har Betongpark stått for utarbeiding av søknader, design og prosjektering. Byggeprosessen har gått svært raskt. I løpet av tre måneder ble hele parken opparbeidet: – Vi har hatt ti mann i arbeid på området, som er på 5100 kvadratmeter, forteller prosjektlederen. – Anlegget er universelt designet og utformet med asfaltdekke mellom de ulike aktivitetssonene, slik at brukerne og særlig rullestoler lett kan ferdes rundt i parken. Til sammen utgjør rullearealet 2500 kvadratmeter.

Les mer om det nye aktivitetsanlegget i Hønefoss i park & anlegg 6/2022, som blir utgitt 5. august.