Uteanlegget ved Sandefjord Medisinske Senter – et rolig sted året rundt


En hestekastanje er bevart som «tuntre». Treet har fått høstfarger i midten av oktober, mens Taxus ‘Repandens’ og Fargesia murieliae beholder grønn farge gjennom vinteren.

Den lille parken ved Sandefjord Medisinske Senter (SMS) sto ferdig sommeren 2017. – Det er blitt et sted der både pasienter, pårørende og ansatte finner ro, sier interiørarkitekt og prosjektleder Cathrine Prestbøen. Hun er godt fornøyd med løsningene landskapsarkitekt Heidi Borgersen hos Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter har valgt. – Vi ønsket oss et innbydende uteanlegg, og det har vi fått!

 

Prunus ‘Accolade’ er valgt som et fargerikt innslag og blikkfang om våren.

Interiørarkitekten og landskapsarkitekten har utvekslet tanker og ideer om uteanlegget ved senteret, blant annet når det gjelder uteromsmøblering og universell utforming. – Men det er selvfølgelig landskapsarkitekten som har stått for plantevalgene, understreker Prestbøen.

– Ved valg av planter i parken var vi opptatt av at det skulle være større felter med samme planteslag. Det gir et harmonisk og rolig uttrykk, framholder Borgersen. – Feltene er satt sammen for å blomstre lenge og ha variasjon i form og samspill i farge. Parken har både busker, stauder og trær – noen alltidgrønne og mange løvfellende. Bedene er komponert med høyere busker i ytterkantene, som en grønn skjerm mot naboeiendommene, og med lavere stauder i forkant inn mot parken og gangstien. Vi har vært opptatt av å få fram kontraster i farger, bladform og vekstform. Det er dessuten valgt stauder som fremmer biologisk mangfold, sier hun.

Les mer om og se bilder fra ulike årstider av parken ved Sandefjord Medisinske Senter i park & anlegg 8/2019 som kommer 27. september.